Szeroko pojęta motoryzacja w Chełmie. Kluby Spoty. Wiadomości o budowie dróg, utrudnienia na drogach, remonty , objazdy, niebezpieczne miejsca skrzyżowania, drogi, wypadki, fotoradary,
Moderator: krystek_405
przez janek » piątek 06 lutego 2015 09:37
Jestem na etapie remontowania lokalu pod sklep spożywczy. Jaka jaki rodzaj podłogi zastosować aby był zarówno odporny na uszkodzenia, ścieranie oraz łatwy w utrzymaniu czystości, higieny?
Najlepiej o jednolitej powierzchni. Myślałem o płytkach - tylko przy dużym ruchu nie zawsze się one sprawdzają.
-
janek
- Niezarejestrowany
-
przez zbynio » piątek 06 lutego 2015 16:27
Dlaczego nie płytki czy tradycyjna terakota? Przecież są różne rodzaje. Są przecież takie z minimalnymi szczelinami na fugi. Może nie będzie to najtańsze rozwiązanie - ale zwróci się podczas codziennej eksploatacji.
Do tego typu obiektów często stosuje się również posadzki żywiczne które w zależności od doboru technologii są odporne na uszkodzenia mechaniczne, powierzchnia jest jednolita i przez to łatwo utrzymać je w czystości. Tu znajdziesz więcej info na temat ich specyfikacji
Mają szerokie zastosowanie - zarówno w obiektach sportowych jak i budynkach użyteczności publicznej, halach, magazynach i właśnie sklepach.
-
zbynio
- Niezarejestrowany
-
Powrót do Motoryzacja Chełmska
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości